2010. szeptember 23., csütörtök

Kristóf szülinapja

Szept. 11-én szombaton tartottuk Kristóf 4. szülinapját. Annyira durva, hogy már 4 éves!!!!! Nagyon telik a idő
Anyuék és Feri is eljött a barátnőjével, Reginával. Csináltattam egy nénivel joghurt tortát, a tetején Verdás ostya volt, volt tűzijáték, és 4 szál gyertya, a vacsi jól sikerült, a torta finom volt és mindenki jól érezte magát.
Kristóf kapott egy Lego Heros figurát, ami még nem igazán való neki, de ő már régóta azt mondja, hogy szeretne ilyen robotot, mert a tv-ben látott ilyet. A fiúk elő név- és szülinapi ajándékot kaptak, (az egyenlőség nevében) 1 búgócsigát és 1 dínós fakirakót. Mindhárom játék nagy sikert aratott, de biztosan hamarosan a többi közé fog kerülni a polcra.
Hamarosan pedig a fiúk következik, kb. 3 hét múlva!!!!

Egyházi ovi

A sógorom a múltkor behozott a boltba egy jelentkezési lapot, mellyel a jövőre induló ref. egyházi oviba lehet jelentkezni. Hú kemény dió!!!
A fiúk ugyanis meg vannak keresztelve,de annyira nagyon nem vagyunk vallásosak. Kristóf jár hittanra, volt hittanos napközis táborban is a nyáron, és most is fog menni az ovis hittanra, mert úgy gondolom, hogy a hittan az alap tudás része, játékosan ismerkedik meg Istennel, Jézussal és a történésekkel. Aztán később majd eldöntheti, hogy akar-e mélyebben megismerkedni a vallással, ugyanígy a kicsikkel is így szeretném.
Beszélgettünk Zolival, hogy mi legyen és nagyon arra hajlunk, hogy nem adjuk egyházi oviba őket, mert Kristóf nagyon szeret a mostani ovijába járni, jó fejek az óvónők és igazán értik a dolgukat, és én is szeretem őket. Ne akarom megzavarni az új ovival és itt is ismerkedhet a vallással, meg még most indul ez az egész, pontosan még nem is lehet tudni, hogy hogy alakul majd. Nem tudom.........., majd lesz valahogy, még van időnk átgondolni.......

Betegség, bölcsi, ovi

Az elmúlt hetekben megint volt egy kis betegeskedés, kis bölcsibe járás is, de Oli már megint köhög egy kicsit és folyik az orra. Tegnap elvittem a dokinőhöz, mert Lenke néni mondta, hogy nagyon folyik az orra Olinak és alvás idő alatt is sokat köhögött. A dr.nő azt mondta, hogy nem vészes, szerinte mehet bölcsibe, írt fel köhögéscsillapítót, amit beadtam neki és az aloe verás vitaminból tegnap 3-at is kapott, persze dugiba,mert a többinek is kellene, itthon alig köhögött, az orra az viszont megindult, éjszaka tök jól aludt, egyszer sem köhögött. Reggel köhögött egy kicsit, de nem vészes, és vittem őket, nagyon kíváncsi leszek, hogy délután mit fog mondani Lenke néni.
Korábban történt, pénteken, hogy reggel elvittem őket, csinálom itthon a dolgom és csörög a telefon. Eszter néni volt, hogy elfogyott a pelus a fiúknak, és tudnék-e vinni. Tök ciki volt, mert vinni akartam, de a nagy reggeli kapkodásba itthon hagytuk, oké elvittem a pelust, nem vettek észre a fiúk. hazajöttem és kb. 1 óra múlva megint jön a tel., hogy Olinak nagyon megy a hasa, büdös, úgyhogy valami vírusos dolog, hipp-hipp hurrá!!! gondoltam, nem igaz, hogy már megint összeszedett valamit, na rohanás érte, őt akartam hazahozni, éppen megebédeltek már, Lenke néni kihozta Olit az öltözőbe, de nem is mondta, hogy anya jött. Mire Olit felöltöztettem, jött Lenke néni Zsombival, hogy sír és keresi Olit, pedig amúgy nem is szoktak együtt lenni, de gondolom szétnéznek megvan a tesó, és akkor minden oké.
Úgyhogy haza kellett hoznom mindkettőt és elmentünk orvoshoz. Felírta a szükséges dolgokat, de szerencsére nem kellett, mert azután nem ment a hasa, és egyik sem kapta el, hétfőn még itthon voltak, igaz akkor meg már Kristóf volt beteg, őt egész hétre kiírta a dokinő, mert csúnya torokgyulladása volt, a kicsit pedig mehettek bölcsibe. Annyira brutál ez a betegség, egyszer egyik, aztán a másik, na ha mind a három, akkor meg aztán nagyon rossz!!!!
Remélem ez a vitaminkészítmény segíteni fog!! Majd kiderül.
Amúgy apunak is vettem dolgokat, mert sajnos baja van a prosztatájával és reményeim szerint ez segíteni fog neki.

2010. szeptember 4., szombat

És még mindig a bölcsis, ovis napok

A hét elég jól telt, pénteken Oli már a cipőcsere után, míg én a Zsombiét cseréltem, ő már egyedül bement a csoportba, és mire az ajtóig elvittem az én kis drága, és nagyon síró Zsibikémet, Oli vigyorgott a babakonyhában a többi gyerek között. Szóval Zsombinak nehezebb, ő minden reggel sír és már itthon is nyüszizik, mert tudja, hogy megyünk.
Most már Kristófot viszem először oviba, így csak 1szer pityeredett el, hogy jöjjek érte nagyon gyorsan, de tényleg. A fiúk addig a kocsiban várnak, így nem kell őket ki és betenni az autóban, most úgy gondolom, hogy így jó lesz, de majd meglátom.
Délután Kristófért megyek először és úgy együtt a fiúkért. Pénteken elég későn indultam el, és az én két kicsi fiam volt már csak a bölcsibe.
Eszter néni valamelyik nap mondta, hogy a fiúk nagyon ügyesek, jól viselkednek, könnyen és jól alszanak, és az étvágyukkal sincsen gond, azt mondta, hogy tökfőzi volt és ezek a fiúk annyit ettek!!! Nem válogatnak, eddig még mindent megettek. Annyira büszke vagyok rájuk!!! az én nagy fiaim!!!!
Zsombi amúgy mostanában annyira anyás, ma is csak úgy csimpaszkodott belém, majd lehúzta a nadrágomat, alig tudtam megfőzni a mákos tésztát reggel, de szerintem azért volt, mert tudta, hogy aztán megyek dolgozni. Ma Erzsike néni jött, néha jön, mert nem szeretném,ha a fiúk elfelejtenék, mert sose lehet tudni, hogy mikor lenne rá szükség.

2010. augusztus 30., hétfő

Újra az oviban és a böcsiben

Ma reggel a fiúk már 1/4 6 után átvándoroltak a szobánkba, pedig nyugodtan aludhattak volna.
Készülődtünk az oviba, bölcsibe. Zsombi már itthon rosszul volt mikor mondtam neki, hogy megyünk, Lenke néni, Eszter néni, anya megy dolgozni, stb..... Először a Dózsa oviba mentünk, mert vittem a Kristóf igazolását, és el kellett hozni a bentijét és az ovizsákot, a kicsik is jöttek velünk, aztán mentünk a bölcsiebe. Oli még nem is volt vészes, de Zsombi már a cipőcserénél elkezdett nyüszizni. Bekísértem őket, akkor már mindketten sírtak, sőt Zsombi levágta magát a földre. Fú, brutál volt látni őket.
Aztán vittem Kristófot a megszokott ovijába, de ő is elkezdett pityeregni, hogy menjek értem majd időben, meg gyorsan.
Ez a mai nap nagyon rosszul kezdődött, remélem ha megyek értük azt fogják mondani, hogy nem volt gond a gyerekekkel.

Betegség, itthon és a hétvége

A múlt hetet itthon töltöttük, a fiúk is és én is, mert hát ugye ki lenne itthon velük.
Közben itt a suliszezon is, csak több a vevő. Kedden pl. a gyerekekkel mentem be Debrecenbe áruért, mert máshogy nem tudtam megoldani, igaz 2 helyre mentem és le volt beszélve előre, úgyhogy nem töltöttem sok idő a nagykerbe, ők meg az autóban ettek, könyvet nézegettek, szerencsére nagyon ügyesek voltak, jól bírták a dolgot, de ha nem muszáj akkor soha többé nem csinálok ilyet.
Szerdán visszavittem a dokihoz a fiúkat, de még nem voltak teljesen egészségesek, ezért egész hétre kiírták őket. Pénteken jött Erzsike néni, így már én is tudtam jönni a boltba dolgozni, nagyon rossz volt, hogy nem lehettem itt.
Szombaton délelőtt jött Andi és megnyírta az egész családot. Oli nagyon sírt, Zsombi pedig olyan ügyes volt, egy kukkja se volt, amíg levágta Andi a haját. Dél körül indultunk be Debrecenbe, mert most volt Lajcsi szülinapja és Klaudia meglepetés ebédet készített, és meghívott minket is, mi is a meglepi részei voltunk. Jót ettünk, jót dumáltunk, kb. fél 6 körül értünk haza, olyan jó volt kettesben elmenni, és a gyerekek nélkül jól érezni magunkat, többször is kellene, mert nagyon jól esett mindkettőnknek.
Vasárnap reggel mentünk Csegére, mert ganéztak apuék a birkák alól, persze Kristófnak a trágya közelében kellett lennie, apu megkereste neki a kis villát és ő is dobálta a trágyát. Azt mondta, anya olyan jó volt szarozni!!! :) Később elmentünk anyósomhoz, aki természetesen nem volt otthon, aztán Erikáék és délután Juliskáék, tök jól eltöltöttük a napot.